2020-03-31 12:57:46• hírek • Bede Emőke

Egy híján háromszázan vannak intézményes karanténban megyénkben

Március 31-én Szatmár megyében 299 főt tartanak intézményes karanténban, további 3477 személyt pedig otthoni karantén alá vontak – közölte kedden délelőtt a prefektusi hivatal.

Ami a megyei mérleget illeti, az említett hivatal csak annyit erősített meg, amennyit eddig is tudtuk, tehát egy páciens már sikeresen felgyógyult a Covid-19 betegségből, egy 74 éves, más betegségekkel is küzdő férfi azonban elhunyt a koronavírus-fertőzés nyomán. Újabb megbetegedéseket továbbra sem erősített meg az illetékes hatóság.
 

Hétfő reggeltől kedd reggelig a petei határátkelőn át 324 személy lépett Szatmár megye területére. Ezek közül 8-at a lakhelyüknek megfelelő intézményes karanténok egyikébe kísérlek, további 5 főnek pedig a lakhelyi elkülönítést irányozták elő. A határátlépők és az óvintézkedéseknek alávetett személyek száma közötti különbség abból adódik, hogy a 2,5 tonnánál súlyosabb teherautókon dolgozó sofőröknek nem kötelező intézményes vagy otthoni karanténba vonulni, amennyiben a szűrőponton elvégzett vizsgálatok arra engednek következtetni, hogy az érintett személy nem fertőzött – pontosít közleményében a prefektusi hivatal.
 

Csanálosnál is mindösszesen csak 5 fő érkezett megyénkbe, a közegészségügyi igazgatóság mindannyiuk számára a lakhelyi elkülönítést írta elő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: